Adjuntem la noticia que va fer BTV de la nostra presentació:

Aquest dijous a la tarda s’ha presentat Municipalitzem, la Plataforma per l’Ocupació Pública. A les portes de l’Ajuntament, han denunciat que aproximadament la meitat dels treballadors dels serveis municipals estan contractats per empreses externes. Per això reclamen la municipalització de tots els serveis i defensen que suposaria una gestió més transparent i que milloraria les condicions laborals.

Segons la Plataforma per l’Ocupació Pública “ni tan sols l’Ajuntament coneix la xifra exacta” de treballadors vinculats a la gestió i prestació de serveis municipals que estan externalitzats. Municipalitzem calcula que són unes 15.000 persones que treballen en àmbits tan diversos com museus, clavegueram, neteja, treballadors socials, el telèfon d’informació 010, escoles bressol i la televisió pública, BTV.

A la plaça de Sant Jaume han denunciat que les empreses contractistes “no sempre respecten els drets laborals”. Asseguren que es donen casos de “cessió il·legal de treballadors, falsos autònoms i situacions d’interinatge funcionarial permanent”. Afegeixen que dels diners que inverteix l’Ajuntament en aquestes empreses, “molt menys de la meitat arriba a les nòmines”.

Conclouen que la municipalització dels serveis permetrà una gestió directa per part de l’Ajuntament i un control més transparent, una millora de les condicions laborals amb la “fi dels salaris de misèria i de la temporalitat perpètua” i suposarà un estalvi per al consistori.

4 thoughts on “Roda de premsa i presentació de la plataforma

 • 7 de gener de 2018 at 13:45
  Permalink

  Hey I am so thrilled I found your website, I really found you by error,
  while I was browsing on Digg for something else,
  Anyhow I am here now and would just like to say thanks for a marvelous post
  and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t
  have time to read through it all at the minute but I have bookmarked
  it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back
  to read much more, Please do keep up the great job.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà